Roparun
In het Pinksterweekend (4 – 6 juni) is de Roparun gehouden, een loopevenement voor goede doelen op het gebied van ondersteuning van patiënten of onderzoek naar kanker. Hun missie: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Normaal gesproken leggen de lopers een route af van Parijs naar Rotterdam maar door corona kon het evenement de afgelopen jaren helaas geen doorgang vinden. Dit jaar werd de Roparun weer opgepakt en in Nederland georganiseerd, met wel weer Rotterdam als eindpunt. De Route Zuid van de Roparun liep door de Plantenstraat in Doetinchem langs het Inloophuis Oude IJssel. Zowel het Inloophuis als stichting Sravana is al een keer begunstigde geweest van deze run dus vertegenwoordigers van beide organisaties waren aanwezig in de Plantenstraat om de lopers toe te juichen en iets lekkers aan te bieden. Het was een bijzondere avond met veel sfeer. Beide stichtingen zijn de organisatie van de Roparun zeer dankbaar voor hun bijdrage!

Gruune Cross
Op 1 juli werd de Gruune Cross gereden, een fietstocht van circa 60 km, georganiseerd door serviceclub Lions Doetinchem-de Graafschap. Start- en eindpunt: Landgoed Zelle in Hengelo Gld. De fietsers werden gesponsord voor hun inspanningen. De opbrengst was bestemd voor 3 goede doelen: Inloophuis Oude IJssel, Sravana en Daan Geijs. De laatste is promovendus aan het Radboud UMC en doet onderzoek naar huidkanker.

De deelnemers werden onthaald met een kopje koffie/thee/iets lekkers en kregen een mooi hoedje met de vlag van de Achterhoek. Het weer was perfect voor een dag fietsen en iedereen kwam heelhuids weer aan! De tocht werd afgesloten met een drankje en een hapje op het terrein van Landgoed Zelle dat omgebouwd was tot een soort festival met tenten en muziek. Een heel bijzondere dag waarvoor heel veel dank is verschuldigd aan de fietsers voor hun dappere tocht en de Lions Club Doetinchem-de Graafschap voor de organisatie van dit evenement.

Sravana

“Innerlijk luisteren, luisteren naar de betekenis achter de woorden, om zo liefdevolle zorg en aandacht te geven. Dat is wat wij doen bij Sravana. Dat is wat Sravana betekent… “