Na ruim twee jaar hebben we op zondag 30 oktober weer een herdenkingsbijeenkomst kunnen houden. Deze bijeenkomst werd geopend met de woorden: “Geboren worden en sterven zijn misschien wel de meest ingrijpende gebeurtenissen in ons leven. Die 2 momenten zijn dan ook in alle tijden, in alle culturen met zorg en liefde omringd.”

De bijeenkomst werd gehouden in ontmoetings- centrum de Wingerd in Doetinchem. Samen met naasten en onze eigen medewerkers hebben we 39 overledenen herdacht door het noemen van de naam, het zingen van liederen, voordragen van gedichten en het plaatsen van een roos.

De warme muzikale bijdrage werd wederom verzorgd door het koor Sereen o.l.v. Charl Venus en Judith Baakman op harp.

Het was fijn om op deze manier de gasten die het afgelopen jaar in het hospice verbleven en zijn overleden te kunnen herdenken. Samen kunnen stilstaan bij hen van wie de naam deze middag nog een keer hebben genoemd.

Eén van de gedichten die werd voorgedragen tijdens de bijeenkomst.

‘Geen vaarwel’

Het is moeilijk afscheid te nemen van iemand die je dierbaar is, je weet vaak niet wat te zeggen en je voelt het gemis.
Bij het vaarwel denk ik aan verdwijnen alsof iemand nooit echt heeft bestaan.
De wereld draait gewoon weer door en niemand denkt er nog aan.
Ik zeg ook liever geen vaarwel, geef mij maar tot ziens, doei of dag.
Niemand kan ook echt verdwijnen zoals een traan of een lach. En toch zul je altijd bij ons zijn, dat is waar ik op vertrouw.
In onze harten blijft er altijd een speciale plek voor jou. Tot ziens en geen vaarwel……

Heleen Klumper, Alg. coördinator Sravana

Sravana

“Innerlijk luisteren, luisteren naar de betekenis achter de woorden, om zo liefdevolle zorg en aandacht te geven. Dat is wat wij doen bij Sravana. Dat is wat Sravana betekent… “