Op 10 oktober 2022 heeft er in het Amphion in Doetinchem een symposium plaatsgevonden met als thema: ‘In gesprek’. De middag was georganiseerd door een werkgroep samengesteld uit de netwerken Palliatieve Zorg Achterhoek en Zutphen. De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg op 8 oktober was de aanleiding voor dit symposium.

Peter Lantink die zelf de ziekte van Parkinson heeft en zijn echtgenote Lia werden geïnterviewd en gaven inzicht in hoe zij beiden het in gesprek gaan met zorgverleners en anderen over zijn ziek zijn ervaren.

Verder was er medewerking van onder anderen Erik Muller, internist en oncoloog over zijn boek: ’Gelukkig heb je je wenkbrauwen nog’, Henk van den Berg van WILLEM voor levensvragen en Rob Bruntink: journalist specialisatie Palliatieve zorg.

Er wordt teruggekeken op een inspirerende, verbindende en goed georganiseerde middag .

Passend bij het symposium is er een Glossy uitgebracht door de werkgroep eveneens met de titel: ‘In gesprek ‘, met interviews over ‘hoe ga je in gesprek?’ , ‘hoe blijf je in gesprek ?’ en  ‘hoe blijf je op de been?‘

Sravana

“Innerlijk luisteren, luisteren naar de betekenis achter de woorden, om zo liefdevolle zorg en aandacht te geven. Dat is wat wij doen bij Sravana. Dat is wat Sravana betekent… “