Graag wil ik me aan jullie voorstellen. Mijn naam is Trudy Geurts en sinds deze zomer maak ik deel uit van het Bestuur van Hospice Sravana. Een nieuwe en uitdagende taak die ik graag samen met een ieder die betrokken is bij het hospice vorm wil geven.

Wie ben ik, waar te beginnen? Ik ben getrouwd en woon met mijn man Harry lekker buitenaf. Onze vier kinderen zijn het huis uit en hebben allen gezinnen. Ik ben de trotse oma van zeven kleinkinderen. We hebben een gezellige beestenboel thuis en genieten samen van de natuur, moes- en bloementuin. Samen creatief bezig zijn geeft ons veel energie.

In mijn eerste vak ben ik verpleegkundig specialist Palliatieve en Ondersteunende Zorg in het Slingeland Ziekenhuis. Veel van de gasten die in het hospice verblijven heb ik in het ziekenhuis reeds ontmoet. Daar breng ik de patiënt binnen alle dimensies in beeld  (lichamelijk, sociaal, psychisch en existentieel) en stem dan samen af met patiënt, naasten en behandelend team wat van belang is. De palliatieve zorg is een prachtig vak wat ons de kans geeft als professionals zeer nabij de ander te komen, écht present te zijn op een wijze die passend is bij de patiënt. Die unieke ander als vertrekpunt voor passende zorg. Ik vind het geweldig dat er vrijwilligers zijn die met dezelfde passie zich geheel belangeloos inzetten voor de medemens. Wat prachtig dat binnen Sravana de vrijwilligers, het verpleegkundig team en de coördinatoren zo met elkaar in verbinding staan om gezamenlijk er voor de gast te zijn, ieder vanuit zijn eigen invalshoek

Daarnaast ben ik ook sinds april jl. Chief Nursing Officer in het ziekenhuis. Deze taak geef ik samen met een collega vorm. Hierbij is het streven de verpleegkundige beroepsgroep, de grootste groep medewerkers in het ziekenhuis een stem te geven in de Bestuursraad. Meedenken, meebeslissen, samen sturen op de inhoud van verpleegkundig vak met het streven dat dit direct ten goede komt aan de patiëntenzorg. Samen op koers om verpleegkundige zorginhoud op de kaart te zetten. Er liggen grote uitdagingen op ons pad. Hoe houden we de zorg toegankelijk voor iedereen en hoe zorgen we ervoor dat ook jonge mensen zich uitgedaagd voelen te komen én te blijven werken in de zorg voor de zieken en kwetsbaren in onze samenleving. Werken vanuit het hart zoals het de bedoeling is.

We zullen elkaar te komende tijd vast tegen komen, graag tot ziens!

Trudy Geurts
Bestuurslid

Sravana

“Innerlijk luisteren, luisteren naar de betekenis achter de woorden, om zo liefdevolle zorg en aandacht te geven. Dat is wat wij doen bij Sravana. Dat is wat Sravana betekent… “