De zorg die Sravana biedt

Stichting Sravana biedt zorg aan mensen die in de laatste fase van hun leven zijn. Wij bieden die zorg met geschoolde vrijwilligers in het hospice of bij u thuis.

Eigen wens

Wij laten ons leiden door de eigen wensen en behoeften van onze gast, zijn familie en/of naasten.

Het woord Sravana is dan ook niet zomaar gekozen. Het is afkomstig uit het Sanskriet en betekent: luisteren, innerlijk luisteren. Zo luisteren dat de ander zich begrepen voelt.

Welke zorg

Er wordt palliatieve, terminale zorg geboden in het hospice en in de thuissituatie. Voor Stichting Sravana betekent dit, dat de zorg zich richt op het verbeteren van de kwaliteit van de laatste fase van het leven.
Wij doen dit door ondersteuning en begeleiding te bieden bij pijn en andere symptomen van de ziekte. Met aandacht voor lichaam, geest en het spirituele aspect van zowel de gast als zijn familie en/of naasten.
Want als het einde nadert, en tijd steeds kostbaarder wordt, is kwaliteit van leven niet langer alleen te bereiken met medicatie en techniek. Liefde en aandacht zijn dan minstens zo belangrijk.

Het hospice

Het hospice van Sravana geeft zorg en ondersteuning aan mensen in de laatste fase van hun leven wanneer dit thuis niet meer mogelijk of wenselijk is. Ons hospice is een huis waar mensen in alle rust afscheid van elkaar kunnen nemen. Op een persoonlijke manier wordt zorg en verpleging geboden waarbij de eigen wensen van de gast centraal staan. In het hospice is plaats voor vijf gasten.

Geschoolde vrijwilligers nemen een belangrijke plaats in bij de praktische en directe zorg voor onze gasten. De verpleegkundige zorg wordt gegeven door een vast team verpleegkundigen van Sensire dat op verschillende momenten van de dag inzetbaar is. In de nacht is er een verpleegkundige aanwezig.

De medische zorg wordt gegeven door de eigen huisarts. Eventueel neemt een huisarts uit Doetinchem deze zorg over. Paramedische hulp en pastorale begeleiding kunnen worden aangevraagd in overleg.

De partner/familie kan in het hospice naar eigen wens zoveel mogelijk verzorging blijven geven.
Er is 1 logeerkamer beschikbaar met een 2-persoonsbed waarvan gebruik kan worden gemaakt door familie.

Ondersteuning thuis

De meeste mensen willen het liefst thuis sterven. Dit vraagt
soms veel zorg en aandacht van partner, kinderen en familie.
We bieden met onze vrijwilligers zowel overdag als ’s nachts
ondersteuning aan huis.

Stichting Sravana

Sravana

“Innerlijk luisteren, luisteren naar de betekenis achter de woorden, om zo liefdevolle zorg en aandacht te geven. Dat is wat wij doen bij Sravana. Dat is wat Sravana betekent… “