Ondersteuning thuis

De meeste mensen willen het liefst thuis sterven, in hun eigen vertrouwde omgeving. Sravana biedt ondersteuning thuis met onze goed opgeleide en gemotiveerde vrijwilligers.

Zij staan klaar met hun tijd, aandacht en zorg. Onze vrijwilligers kunnen een aantal uren overdag, ’s avonds en ’s nachts ingezet worden. Ze bieden eenvoudige zorg. Zo helpen ze bijvoorbeeld bij de toiletgang en bij het eten en drinken.

Ze bieden ook een luisterend oor. Als onze vrijwilligers er zijn, kunnen de partner of naasten rust nemen of een boodschap doen. In de nacht is de vrijwilliger er zodat de partner of naasten zelf kunnen slapen.

Voorafgaand aan de inzet van een vrijwilliger bespreekt onze coördinator tijdens een intake gesprek de persoonlijke behoeftes en wensen van de zieke in de laatste levensfase en onze mogelijkheden, zodat we de zorg met elkaar kunnen afstemmen.

Sravana biedt ondersteuning thuis aan de inwoners van de plaatsen:

Doetinchem, Wehl, Gaanderen, Hummelo,
Laag-keppel, Hoog-keppel, Drempt

Stichting Sravana

Voor meer info VPTZ

Kosten

Aan de inzet van onze vrijwilligers thuis zijn geen kosten verbonden.

Aanvraag ondersteuning thuis

De coördinatoren van Sravana

De coördinatoren zijn verantwoordelijk voor de algemene leiding. Ze sturen de vrijwilligers aan.
Een aanvraag voor verblijf in het hospice of ondersteuning thuis komt bij de coördinatoren terecht. Zij houden een intakegesprek waarin mogelijkheden en wensen worden besproken. De coördinatoren onderhouden ook de contacten met de verpleegkundigen en huisarts.

Heleen - Stichting Sravana

Heleen Klumper

algemeen coördinator

Ineke Bennink

coördinator

Yvonne Janssen

coördinator,
speciaal voor de ondersteuning thuis

Sravana

“Innerlijk luisteren, luisteren naar de betekenis achter de woorden, om zo liefdevolle zorg en aandacht te geven. Dat is wat wij doen bij Sravana. Dat is wat Sravana betekent… “